söndag 27 mars 2011



Om jag hade levt på stenåldern på riktigt hade jag nog tillhört samlarna. Just nu pågår Projekt Sommarens Plattor. Vinylspelaren väntar och behöver, likt Juholts mustasch, matas med bra föda. Open mind records är en ypperlig skivbutik, som jag har vandrat förbi hundra gånger utan att ha haft tid eller möjlighet att gå ner och in i. Nu har jag helt sonika skapat mig den tiden och deras utbud slog nästan knäskålarna av mig när jag klev in första gången. Jag ser framför mig hur jag sena sommarkvällar, svettig och smutsig, ska ta en kall dusch, en ännu kallare dansk pilsner och sätta mig och lyssna på mina nyinköpta klassiska skivor när barnen lagt sig. Min älskade hustru ska dansa i en tunn silkesklänning framför mig och jag ska få sovmorgon nästa dag. Varje dag. Folk kommer att gå förbi vårt hus, kika in och se oss sitta/dansa därinne och bli så upprymda över vårt orgieliknande leverne att de hämtar sina gamla 60-talsskivor och ger dem till oss, bara för att de förstår att de är dem ovärdiga. De kommer också att ge oss pengar och mat. Tjocka buntar med dollars och nygrillade grishalsar. Sen kommer de gå hem och sova i sina IKEA-sängar med LED-läslamporna tända. Men vi kommer att sitta/dansa där nätterna igenom till allt fotogen i lamporna brunnit ut. Fatta!

6 kommentarer:

  1. Jag fattar. Du ska få alla mina sextiotalsskivor.

    SvaraRadera
  2. Jag vill särskilt ha de där som kom 67, men sen kan jag ju ta några 70-talsskivor också om du känner att du inte fyller ovärdighetskvoten.

    SvaraRadera
  3. 67? 68 måste fan ha varit mycket bättre. Bara Beatles vita och "White light, white heat", liksom.

    SvaraRadera
  4. The Kinks - Something Else By The Kinks !
    Love - Forever Changes.
    VU - The Velvet Underground w. Nico (+ White Light/White Heat)
    Leonard Cohen - Songs of LC
    Jefferson Airplane - Surrealistic Pillow

    Men -68 var ju också ett bra år (village green), för att inte tala om -69 (arthur) eller -95.

    SvaraRadera
  5. WL/WC kom fan 1968. Men annars, efter en snabb årssök på Spotify så spöar 67 röven av 68, ja. Vet inte hur jag tänkte. Bara "Safe As Milk" liksom.

    SvaraRadera
  6. WL/WC inspelad 67, släppt januari 68.
    (Men på spottan så finns ju ju white light... släppt -96 också http://open.spotify.com/album/7GPvyPgZ8Nc4yqP4uPo3Rv ...)
    Gillar din X's child-lista. The Monkees Head kom -68. Det är ett grymt soundtrack.

    SvaraRadera